بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰن ٱلرَّحِيم
Demi masa. Sesungguhnya semua manusia didalam kerugian. Kecuali yang beriman, beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta kesabaran.
(Surah Al-‘Asr)
___________________________________________________

Program DS Zambry di Jelapang

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera Semua
Fuh.. rasanya 1st time kot teman mulakan dengan ucapan salam ni. Maaf lah sebelum ni direct story tanpa beri salam terlebih dahulu.

Seperti yang teman ceritakan akhir posting sebelum ni, dalam perjalanan balik dari P.Pinang tadi, ada sahabat teman SMS sikit la cerita pasal program DS Zambry di Jelapang. Kalau tak silap teman kelmarin kot program ni. Apa nama program teman tak tahu, bersama rakyat kot konon2 nya. Macam biasa, kawalan untuk DS Zambry ni dan majlis tersebut sangat ketat sekali, bagaikan DS Zambry ni wanted sangat2. Hahaha. Memang wanted pun , wanted semoga nyah dikau dari sini, Bubarkan DUN. Bak kata DS Nizar, "Bubar DUN Kalau Rasa Anak Jantan". Cerita pasal DS Nizar , teman terkejut dengan tindakan Speaker Dewan Rakyat siang tadi ke atas DS Nizar, memang tidak sepatutnya diperlakukan sedemikian. Teman pun tak banyak info, pembaca dan sahabat2 boleh baca di blog2 yang teman ikuti sebelah bahagian posting ni ada teman listkan.

Berbalik kepada program DS Zambry tadi, mengikut cerita sahabat teman, dia ada terdengar perbualan org kuat Zambry ni siang tadi di SUK. Katanya org kuat Zambry ni, sampai2 je di tempat program tersebut abis di boo oleh penduduk yang hadir di program tersebut, apa yang diboo, wallahualam, pasti nya ramai tahu, kemudian yang dinanti-nanti oleh penduduk dan pengundi setempat di Jelapang ini, orang yang mereka amat percayai dan hormati sebelum ini, seorang OKU yang diberi tanggungjawab oleh rakyat setempat untuk menjaga kebajikan kawasan mereka. Salah seorang pemenang lompat katak peringkat negeri Perak, tidak lain tidak bukan beliau ialah Hee Yit Fong. Adun Jelapang. Huhuh.

Sampai2 je beliau, lagilah kena BOOO seBOOO BOOO nye diberikan oleh masyarakat setempat kepada beliau dan juga DS Zambry. Kedengaran suara "pembelot", Adun Katak dan sebagainya ditujukan kepada ADUN Jelapang ni, suasana sukar dikawal. Dan bila mendapati suasana agak panas, sampaikan ada SATU MEJA dalam majlis tersebut terus 'blah' dari program tersebut, program makan2 kot. Kemudian anggota keselamatan termasuk SB2 terpaksa meredakan keaadaan. Program tersebut amat memalukan DS Zambry a.k.a MB Mahkamah. Itulah serba sedikit info yang teman dapat dari sahabat teman yang sedang menyertai satu program di SUK siang tadi. InsyaAllah ada maklumat tambahan dan yang lain , akan diselitkan lagi di sini. Memang berani betul la Yit Fong ni balik kawasan dia yea, 'well' backup , yang jaga ramai. Memang tak tahu malu sungguh dia yea. Orang pilih dia pasal parti yang disertai. Buat2 tak paham laks dia. LU PIKIR LA SENDIRI!

Wallahualam.

6 comments:

OM mohon linkkan ke blog OM. Tqvm. Teruskan usaha suara-suara rakyat yang ditenggelamkan.

Anonymous said...

Hee Haw, bunyi macam suara kaldai. Bunyi katak macam mana ya.

naqiubex said...

Di booo sebegitu rupa...
nak hidup tenang.. bubarkan jelah DUN..
....
Orang manjung jugak ke? samalah.. baru pindah sana tahun lepas..

aro said...

Otai Manjung Man : Np bro. Teman ni hanya insan kerdil yang cuma ingin berkongsi sama informasi. Tq 4 support juga bro. Teman pun ada link kan blog OM pd blog list, minta izin juga yea. Heh.

Anonymous : Bunyi katak kt sana.. Fong! Fong! Ong! Hahahah..

naqiubex : yea teman orang Manjung, Perak negeriku Yob.. Heheh.. DS Zambry bukan anak jantan yob..

Terima kasih semua kerana sudi jenguk blog teman.

yh said...

minta kebenaran nak link kan ke aku punya blog

halal yer

aro said...

yh : sila2, bersama-sama kita sebarkan isu dan maklumat semasa yang semata-mata benar. tiada copyright pun. Heheh.. tQ kerana ziarah blog teman yang tk seberapa ni

Malaysiakini